Go Back   N-Scale > Digital Command Control ,Electronics and Wiring > Dcc Problems or Topics
Register FAQ Members List Members World Map Calendar Downloads Mark Forums Read vBExperience

Dcc Problems or Topics Ask here your questions about Dcc.

» Site Navigation
Home page
Featured Layouts
Personal Albums
Model Train Photos
Real Train Photos
Christmas Photo Contest
Big Chat
Hints & Tips
Featured Links
Web Links
User CP
» Awarded Member

Monthly Contest Winner
Title: NSO Engineer
join date: October 22, 2009, 9:08 pm
posts: 5268
» Featured Layout
» Featured P.A.

photo by : Slamdunk

views: 81
» Top Photo Rating

category: Locomotives Engines
photo by :

» Last Classifieds Ad

by james-trainmaster

» Most Downloaded and Viewed Links
N Scale Supply
Custom N Scale Coffee Table Layouts
jpg Track 1
Fifer Hobby Supply LLC
4 N scale
zip Trainz
zip Screensaver Nscale
zip Railroad Tycoon 3
Welcome to the N-Scale.
Welcome to Nscale.org Community!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to our forum and pics features. By joining our free community, you will be able to participate in the discussions, search the forum, send private messages, vote in polls, upload your own pictures and movies to the galleries or your personal album, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free, so sign up today! If you have any problems with the registration process or your account login, please contact support.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-20-2005, 03:40 PM   #1
Junior Member
Points: 6,357, Level: 19
Points: 6,357, Level: 19 Points: 6,357, Level: 19 Points: 6,357, Level: 19
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Activity Longevity
0/20 19/20
Today Posts
0/0 sssssss73
Location: USA.
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0 jmusgrove is looking for the right track
Atlas SD60M with Lenz Decoder

Just purchased an Atlas SD60M with a built-in Lenz LEO62XF decoder. The first thing I noticed is when sitting the locmotive on my layout the locomotive started to run, very high speed, and was not responding to my Atlas Commander controller.

I put the engine on my program track and when trying to access the decoder I got an error message on my Atlas Commander, code was E1, which means there was a short on my program track or the system could not detect/read the decoder.

Just to make sure there was not a problem with my Atlas Commander, program track, and layout I tested everything with an Atlas GP40-2 locomotive. Everything worked fine and I was able to access the decoder on my GP40 without problem. In addition my GP40 ran without problems on the layout.

I tried one more test by placing my SD60 on my layout and this time it would "crawl" for 1 -2 seconds before dying. I also noticed my Atlas Commander would display an "OFF" symbol which means there is some type of short on the layout. Again, my other locomotive, GP40, runs without problem.

Before taking the SD60 back to the hobby shop for an exchange or refund wanted to ask if anyone has run into this problem and if you know of a solution such as a way to reset the decoder back to factory default.

Any suggestions would be appreciated.

jmusgrove is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Atlas SD60M Ike the BN Freak Product Annuncements and Review 0 03-15-2005 03:52 AM
What decoder is best for Atlas and Kato? The Reading Way Dcc Problems or Topics 6 09-01-2004 11:04 PM

All times are GMT -6. The time now is 10:54 AM.